Wedstrijd verslagen Baronie E15M, D3 en C1
Hier vindt u de ingezonden verslagen van Baronie E15M, Baronie D3 en Baronie C1.Baronie E15M


De meiden van E15M zijn het seizoen goed van start gegaan! Na twee overwinningen van 25-0 en 26-0 zijn de meiden overgeplaatst van een meidenpoule naar een hogere poule met alleen jongensteams. Maar ook in deze poule wordt gewonnen. Vorige week speelde ze thuis tegen Gilze en wonnen met 5-1. Vandaag hebben we een spannende uit-wedstrijd gespeeld tegen DIA. Deze eindigde in een 5-6 overwinning voor de meiden van Baronie!


Onnodige nederlaag Baronie D3

Na een moeizame competitiestart (slechts één punt uit drie wedstrijden) kwam op 2 oktober de ongeslagen koploper Raamsdonk D1 op bezoek op de Blauwe Kei.  Baronie D3 startte met de volgende elf: Sander in het doel, achterin speelden Zakie, Lars, Pepijn en Jan; het middenveld werd bemand door Tony, Bram, Bob en Ravin, terwijl Corné en Huseyin in de voorhoede speelden. Joost en Fatih begonnen op de bank, Bo was in verband met ziekte afwezig.

Baronie begon sterk aan de wedstrijd. Al na een paar minuten belandde een schot van Corné na een goede individuele actie via de handen van de keeper tegen de lat. Dit was het sein voor een prima eerste helft van de Baronnen. Op het middenveld werd in een vroeg stadium druk gezet op de tegenstander, die op die manier nauwelijks in zijn spel kon komen. Zakie, Lars en Jan verdedigden goed en geconcentreerd en Pepijn organiseerde de verdediging prima. De organisatie stond als een huis. Via een redelijk verzorgde opbouw wist Baronie een aantal goede kansen af te dwingen. Raamsdonk bleek echter een goede doelman onder de lat te hebben; hij redde een aantal keren knap. Na ongeveer twintig minuten werd Baronie beloond voor zijn goede spel. Tony vond Bram, die de bal in één keer knap doorspeelde naar Corné. Onhoudbaar voor de Raamsdonkse keeper verdween zijn schot in de lange hoek: een prima uitgespeeld doelpunt. Met een verdiende voorsprong van 1–0 gingen beide teams rusten. In de rust werden Jan en Ravin vervangen door Joost en Fatih.

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld. Raamsdonk liet zien waarom het op de eerste plaats staat en drukte Baronie achteruit. In technisch en tactisch opzicht deed Baronie niet onder voor de tegenstander; fysiek was Raamsdonk echter een stuk sterker. De hard werkende middenvelders van Baronie hadden steeds meer moeite om de steeds grotere ruimtes te belopen. In de verdediging vielen steeds grotere gaten. De prima keepende Sander wist met twee fraaie reddingen de nul vast te houden, uiteindelijk was er echter geen houden meer aan. Na twee doelpunten kort achter elkaar stond na vijftig minuten 1 – 2 als tussenstand op het scorebord.

Wie dacht dat de wedstrijd hiermee beslist was kwam bedrogen uit. Baronie gaf niet op en knokte zich opnieuw in de wedstrijd. Met Ravin als vervanger voor de totaal leeggestreden Bram begon Baronie aan een heus slotoffensief. Er kwamen kansen voor Bob en Tony, terwijl buitenspelers Corné en Huseyin een ware plaag vormden voor hun directe tegenstanders. Drie minuten voor tijd kwam de beloning: Corné zorgde met een prima schot vanaf 16 meter voor de verdiende gelijkmaker.

Helaas lukte het Baronie in de laatste minuten niet om de concentratie vast te houden. In de laatste minuut kon Raamsdonk vrij ongehinderd een aanval opzetten. Pepijn probeerde de situatie te redden, was echter iets te laat bij de bal. De prima leidende scheidsrechter legde de bal op de stip. Sander was vervolgens bijna de held van de dag geworden: hij raakte de bal nog aan, maar kon een doelpunt niet verhinderen.
Daarmee werd de eindstand bepaald op 2 – 3.

Met deze overwinning kwam Raamsdonk goed weg. Een puntendeling zou een juistere weergave van het wedstrijdbeeld zijn geweest. Belangrijk voor Baronie D3 is dat het een stijgende lijn te pakken lijkt te hebben. Als de komende weken zo gespeeld wordt dan volgen de punten vanzelf.


Baronie C1 wint non-wedstrijd

Je hebt van die wedstrijden, die nooit echt een wedstrijd zijn. Baronie C1, koploper in de Hoofdklasse A, speelt vandaag tegen SCO/TOFS C1, de hekkensluiter. SCO heeft al een aantal zware nederlagen geleden tegen ruime overwinningen voor de Baronnen. Het lijkt dan ook op voorhand een ongelijke strijd.

Ferry, Tom, Menno, Jari, Boo, Mart R, Joe, Stefan, Randy, Daan en Mehdi beginnen in de basis vandaag. Timo heeft te veel last van zijn lies en speelt niet vandaag, Oktay, Come, Mart vB en Rodney beginnen op de bank.

SCO trapt af, maar goed jaagwerk van Mehdi levert meteen balbezit voor Baronie op. Het is een voorbode voor de rst van de wedstrijd. Het eerste wapenfeit is een schot van Stefan, dat door de keeper met moeite tot corner verwerkt wordt. De corner levert meteen de eerste goal op. Daan schiet de bal binnen na slecht wegwerken, 1-0. De toon is gezet.

Al in de openingsfase wordt het doel van de gasten bestookt met schoten. De Baronnen zijn fel, scherp, gedreven en op zoek naar doelpunten. Die vallen plots bij bosjes. Na een actie van Mehdi over links, is het de inomende Joe die de 2-0 aantekent. Kort na de aftrap snelt Mehdi vooruit en speelt Randy aan. Die draait en haalt snel uit voor de volgende treffer, 3-0. En nog voor de tien minutn op het bord staan, ligt ook de vierde bal achter de Oosterhoutse keeper. Opnieuw is Mehdi de aangever, nu maakt Stefan de kans af, 4-0.

Het voetbal speelt zich op één helft af en de Baronnen vuren schot na schot af op het vijandelijke doel. Na een kwartier spelen krijgt Baronie een vrije trap van rechts en Mehdi gaat achter de bal staan. Zijn inzet wordt door meerdere spelers gemist en verdwijnt in het net, 5-0. Meteen daarna controleert Mart R de bal centraal op het middenveld en ziet Joe naar binnen snijden. Met een uitgemeten pass bereikt Mart Joe en die lift de bal over de keeper, 6-0.

Dan valt de doelpuntenproductie stil. Tien minuten lang loopt Baronie te veel de drukte voor het SCO-doel in, schiet het van afstand en vergeet het de kansen af te maken. Het slotaccoord van de eerste helft komt uiteraard van Mehdi. Na een overtreding op hemzelf, gaat hij weer achter de bal staan. Dit keer lift hij de bal hoog en ver achter in het doel, 7-0.

De rust wordt gebruikt om opnieuw te wijzen op de speelruimte op het veld. Die is regelmatig te klein en zal door Baronie groter gemaakt moeten worden. Als doel wordt gesteld het aantal doelpunten van Zeelandia Middelburg, dat met 15-1 van deze tegenstander won, te overtreffen. Oktay wordt hiervoor in het veld gebracht, in plaats van Stefan.

Het is niet verrassend dat het spelbeeld van de eerste helft ook in de tweede helft weer snel zichtbaar is. Baronie valt aan en SCO probeert te redden wat te redden is. Het duurt een paar minuten, maar dan gaat de machine weer lopen. Eerst zet Mehdi een slo in en dribelt door de verdediging naar zijn derde doelpunt van de dag, 8-0. Zijn werk zit er, met drie doelpunten en drie assists op en hij wordt vervangen door Come. Baronie drukt meteen door en Menno scoort enkele minuten later uit een corner de 9-0.

De Baronnen hebben al voor de wedstrijd vastgesteld dat het scorebord geen dubbele cijfers aan kan en als Randy even later op aangeven van Joe de 10-0 laat noteren, geeft het scorebord de brilstand weer aan. Het duurt niet lang voor Baronie ook op het scorebord weer op voorsprong komt. Een minuut na de tiende treffer legt Oktay de bal klaar van de inkomende Daan die vanaf de rand van het strafschopgebied de stand op 11-0 brengt.

Ondanks de doelstelling ebt de scoringsdrift langszaam weg. De Baronnen creëren nog steeds heel veel kansen, maar komen lang niet meer tot score. De wedstrijd lijkt te eindigen in 11-0, totdat in de slotminuten Randy, op aangeven van Come, en Oktay na een assist van Randy, de eindstand op 13-0 brengen. Op dat moment zijn ook Mart vB en Rodney, voor Mart R en Menno, al in het veld gekomen.

Baronie was een overduidelijke maat te groot voor de gasten vandaag. Groot compliment gaat uit naar de spelers in de laatste lijn: Tom, Menno (later Rodney), Jari, Boo en niet te vergeten keeper Ferry, die geduldig en zeer gedisciplineerd gespeeld hebben en zorgden dat er geen moment angst is geweest op een tegentreffer.

Met de ruime overwinning zet Baronie weer een flinke stap in de goede richting. Het gaat erg makkelijk tot nu toe, maar dat zal komende week wel anders zijn. Dan gaan de Baronnen op bezoek bij het Zeeuwse JVOZ, de voetbalschool van de broertjes De Nooijer in Kortgene. Dat belooft een pittige wedstrijd te gaan worden!Ga terug naar de vorige pagina

Eerstvolgende wedstrijd

 •  
   
  Baronie - SC `t Zand
  Competitie
   
  Sportpark de Blauwe Kei
  10-12-2016 | Aanvang: 19:30 uur
 •  
   
  Baronie - Madese Boys
  Beker
   
  Sportpark de Blauwe Kei
  18-12-2016 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  Baronie - VC Vlissingen
  Vriendschappelijk
   
  Sportpark de Blauwe Kei
  08-01-2017 | Aanvang: 14:00 uur
 •  
   
  TSC Oosterhout - Baronie
  Vriendschappelijk
   

  15-01-2017 | Aanvang: 12:00 uur
 •  
   
  Oranje Wit - Baronie
  Vriendschappelijk
   
  Sportpark Stadspolders
  21-01-2017 | Aanvang: 14:00 uur
 •  
   
  AWC - Baronie
  Competitie
   
  Sportpark de Wijchert
  29-01-2017 | Aanvang: 14:00 uur
 •  
   
  Baronie - HVCH
  Competitie
   
  Sportpark de Blauwe Kei
  05-02-2017 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  Beerse Boys - Baronie
  Competitie
   
  Sportpark De Klep
  12-02-2017 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  Baronie - Marvilde
  Competitie
   
  Sportpark de Blauwe Kei
  19-02-2017 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  Nemelaer - Baronie
  Competitie
   
  Sportlaantje 1A
  12-03-2017 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  Baronie 1 - 1 Nemelaer
  Competitie
   
  Sportpark de Blauwe Kei
  06-11-2016 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  NEC 0 - 2 Baronie
  Competitie
   
  MSC De Eendracht
  13-11-2016 | Aanvang: 14:00 uur
 •  
   
  Halsteren 0 - 1 Baronie
  Beker
   
  Sportpark de Beek
  20-11-2016 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  Baronie 2 - 1 Goes
  Competitie
   
  Sportpark de Blauwe Kei
  27-11-2016 | Aanvang: 14:30 uur
 •  
   
  Brabantia 1 - 1 Baronie
  Competitie
   
  Sportpark de Hurk
  04-12-2016 | Aanvang: 14:30 uur

Stand

Actie Sponsoren
Kober

Webshop vv Baronie, klik op onderstaand tenue.
shirt